Wakacje w Szkole Podstawowej w Nowej Wsi, bardzo pracowite


Rodzice uczniów Szkoły Podstawowej w Nowej Wsi podczas okresu wakacyjnego wykonali remont korytarza na poziomie parteru budynku szkoły.

Prace trwały prawie dwa miesiące.

Remont polegał m.in. na usunięciu ze ścian boazerii z płyt pilśniowych i skuciu odpadającego tynku. Ściany uzyskały nową powierzchnię w postaci płyt kartonowo gipsowych wykończonych tynkiem mozaikowym. Pojawiły się również motywy z tapety.

Na suficie został zamontowany system sufitowy amstrong z energooszczędnym oświetleniem.

W remontowanej części budynku wymieniono także instalację elektryczną.

1 września, pracowników oraz uczniów szkoły przywitał całkowicie odmieniony i  odświeżony korytarz.

Chciałbym złożyć serdeczne podziękowania dla osób, które przyczyniły się do wykonania remontu korytarza.

Szczególnie kieruję je do rodziców uczniów Szkoły Podstawowej w Nowej Wsi i Rady Rodziców, którzy swój wolny wakacyjny czas poświęcili na remont.

Remont pomieszczenia został sfinansowany ze środków finansowych pochodzących z budżetu Urzędu Gminy Rozprza.

Warto wspomnieć, że to już druga odsłona remontu przeprowadzonego przez rodziców.  Podczas wakacji w 2019 roku dokonano remontu budynku szkoły w którym znajduje się świetlica i jedna z sal lekcyjnych.

Piotr Misztela

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *